Γενική Οδοντιατρική

Η Γενική Οδοντιατρική περιλαμβάνει μια σειρά από προληπτικές ή επανορθωτικές θεραπείες καθώς και αισθητικές αποκαταστάσεις.

Καθαρισμός

Με τον καθαρισμό αφαιρούμε την πλάκα, την πέτρα και τις επιφανειακές κηλίδες στα δόντια. Αυτό αφήνει τα δόντια λεία και καθαρά, ενώ σας ανακουφίζει και από τη φλεγμονή των ούλων. Αυτό εμποδίζει και την αιμορραγία που προκαλείται από την ουλίτιδα. Ο καθαρισμός είναι μια απλή αλλά πολύ σημαντική προληπτική θεραπεία. Όταν γίνεται σε τακτική βάση (2 φορές το χρόνο) προστατεύει από την περιοδοντίτιδα, δηλαδή τη νόσο που ευθύνεται κυρίως για την απώλεια δοντιών.

Σφραγίσματα​

Τα σφραγίσματα είναι απαραίτητα για να υποκαταστήσουμε τον οδοντικό ιστό που έχει χαθεί λόγω τερηδόνας ή κατάγματος. Για την κατασκευή των σφραγισμάτων χρησιμοποιούνται συνθετικά υλικά στο χρώμα των δοντιών ώστε να εξασφαλίσουμε τα καλύτερα αισθητικά αποτελέσματα.

Follow us on facebook

Λεύκανση​

Με τη λεύκανση προσφέρουμε πιο φωτεινά, πιο λαμπερά χαμόγελα αφαιρώντας εσωτερικούς και επιφανειακούς «λεκέδες» από δόντια που έχουν αποχρωματιστεί. Για να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα εφαρμόζουμε πάνω στα δόντια έναν ειδικό  λευκαντικό παράγοντα. Η λεύκανση μπορεί να γίνει είτε στο ιατρείο είτε στο σπίτι με την καθοδήγηση του οδοντιάτρου.

Για τη λεύκανση στο σπίτι απαιτείται ειδικός νάρθηκας όπου θα τοποθετηθεί το λευκαντικό υλικό. Μετά τη διαδικασία της λεύκανσης χρειάζεται προσοχή για 72 ώρες με το φαγητό, το ποτό και το κάπνισμα. Μπορεί να παρατηρηθεί κάποια ελαφρά ευαισθησία στα δόντια  κατά το αρχικό διάστημα μετά τη λεύκανση.

Ενδοδοντική θεραπεία

Όταν ο πολφός, δηλαδή ο μαλακός ιστός στο κέντρο του δοντιού, υποστεί μόλυνση ή φλεγμονή, τότε απαιτείται ενδοδοντική θεραπεία για να ανακουφίσουμε τον ασθενή από τον πόνο και να θεραπεύσουμε το πρόβλημα. Ο πολφός μπορεί να μολυνθεί είτε από προχωρημένη τερηδόνα είτε από κάποιο τραύμα που έχει προκαλέσει ρωγμή ή κάταγμα στο δόντι.

Με την ενδοδοντική θεραπεία (δηλαδή τη γνωστή μας «απονεύρωση») καθαρίζουμε και απολυμαίνουμε τους ριζικούς σωλήνες και στη συνέχεια σφραγίζουμε το δόντι. Έτσι ανακουφίζουμε τον ασθενή και αποκαθιστούμε τη δομή του δοντιού.

Παιδοδοντία​

Η Παιδοδοντία ασχολείται με τη στοματική και οδοντική υγεία των παιδιών μέχρι και την προεφηβική ηλικία. Στο ιατρείο μας παρέχουμε θεραπείες όπως φθορίωση, καλύψεις οπών και σχισμών, σφραγίσματα, πολφοτομή, στεφάνες από ανοξείδωτο ατσάλι, εξαγωγές και προληπτικές ορθοδοντικές θεραπείες (π.χ. διατήρηση χώρου μετά από πρόωρη απώλεια νεογιλού δοντιού).

Για τους νεαρούς μας αθλητές κατασκευάζουμε αθλητικούς νάρθηκες που θα προστατεύσουν τα δόντια τους. Παρέχουμε επίσης γενική αναισθησία για παιδιά που είναι πολύ δύσκολο να συνεργαστούν.

Νάρθηκες νυκτός ή αθλητικοί νάρθηκες

Ένας ναρθηκες, είτε χρησιμοποιείται τη νύχτα είτε στα σπορ, είναι μια συσκευή προστασίας των δοντιών. Μπορεί να είναι σκληρός ή μαλακός ανάλογα με το κσοπό της χρήσης. Μας βοηθά να προστατεύσουμε τα δόντια και τα ούλα μας από τραύματα που μπορεί να προέρχονται από χτύπημα, τρίξιμο των δοντιών κ.ά.