Ακίνητη προσθετική

Με την ακίνητη προσθετική αποκαθιστούμε τη λειτουργικότητα και την αισθητική του στόματος. Αυτές οι αποκαταστάσεις τοποθετούνται μόνιμα και έτσι ο ασθενής δεν χρειάζεται να τις αφαιρεί για να φροντίζει τη στοματική του υγιεινή.

Χάρη στην τεχνολογία CEREC CAD/CAM που χρησιμοποιούμε, μπορούμε να σχεδιάσουμε και να κατασκευάσουμε τις αποκαταστάσεις. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται συνήθως είναι η πορσελάνη Feldspathic, το E-max και οι στεφάνες ζιρκονίου. Όλα τα υλικά δεν περιέχουν καθόλου μεταλλικά στοιχεία.

Ένθετα/επένθετα​

Είναι αποκαταστάσεις που κατασκευάζονται στο εργαστήριο και καλύπτουν ένα μέρος ή και ολόκληρη την επιφάνεια του δοντιού. Έτσι μπορούμε να διατηρήσουμε όσο το δυνατό περισσότερο οδοντικό ιστό.

Όψεις

Είναι λεπτές «φλούδες» υλικού που επικολλώνται στην μπροστινή επιφάνεια του δοντιού και χρησιμοποιούνται κυρίως για αισθητικούς λόγους. Η τοποθέτησή τους μπορεί να γίνει με ελάχιστη ή και καθόλου προετοιμασία του δοντιού.

Follow us on facebook

Στεφάνες

Οι στεφάνες είναι κατασκευές που καλύπτουν σαν θήκη ολόκληρο το δόντι. Αποκαθιστούν τη δομή ενός δοντιού που έχει υποστεί βλάβες και το προστατεύουν από τυχόν χτυπήματα και τις μασητικές δυνάμεις που του ασκούνται. Παράλληλα αποκαθιστούν και την αισθητική του εικόνα του δοντιού.

Γέφυρες​

Είναι ένα σύνολο από ενωμένες στεφάνες που τοποθετούνται για να καλύψουμε τα κενά από ένα ή περισσότερα ελλείποντα δόντια. Η γέφυρα στηρίζεται σε δύο υγιή δόντια εκατέρωθεν του κενού, αφού πρώτα τα τροχίσουμε και τα προετοιμάσουμε κατάλληλα. Έτσι υποκαθιστούμε δόντια με βλάβες ή δόντια που λείπουν και αποτρέπουμε τη μετακίνηση των γειτονικών δοντιών προς το κενό που έχει δημιουργηθεί. Επαναφέρουμε επίσης την καλή λειτουργικότητα του στόματος.